Hvor Meget Kan Jeg Købe Bolig For? Se Tommelfingerreglen

03. February 2021

Når man skal ud og købe en bolig, kan det for mange være noget af en jungle at finde hoved og hale, hvad man kan, må og bør. Rigtig mange er interesseret i at få et overslag på, hvor meget de er i stand til at låne, så de ved, hvilke boliger de kan begynde at kigge på. Heldigvis er der en tommelfingerregel, der giver en indikation af, hvor meget man kan låne i banken.

Hvor meget kan jeg købe bolig for? En tommelfingerregel siger, at man cirka kan købe bolig for mellem 3 - 3,5 gange din årsindkomst. Dette forudsætter som regel, at man ikke har anden betydelig gæld eller et meget højt forbrugsmønster. Det er dog meget individuelt, hvad man kan låne, og kun bankerne kan give et endegyldigt svar på, hvad du kan låne hos dem.

Lad os sige, at du tjener 35.000 om måneden. Dette resulterer i en årsindkomst på 420.000. Har du ingen betydelig gæld andre steder eller nævneværdigt højt forbrug, så vil du typisk kunne låne et sted mellem 1.260.000 og 1.470.000.

Når man køber bolig alene, så vil det ofte være en udfordring at få lov til at låne et stort beløb, da det kræver en tilsvarende høj indkomst. Det siger sig selv, at når man er to, og dermed alt andet lige har to indkomster, så vil ens lånemuligheder være større.

Billede Credits: Pixabay
Hvad kan jeg købe bolig for?

Hvad kan jeg købe bolig for?